Upplev bondgårdens djur med alla sinnen

Vid djurskolan får barn uppleva jordbruket och gårdens djur med alla sinnen. Genom praktiska övningar får de en insikt om svenska lantraser, djuruppfödning och hur våra livsmedelsval påverkar modern djurhållning och miljön. Våra program vid djurskolan utgår från förskolans läroplan, och med vårt material kan besöket på gården bli en integrerad del i den pedagogiska verksamheten på förskolan, både genom förarbeten innan besöket, och genom uppföljning efter besöket. Involvera gärna föräldrar och pedagoger i arbetet - då blir det ännu roligare!

Vi besöker djurstallet och ladugården och träffar gårdens husdjur kor, får, getter, grisar, höns och kaniner.

Bokning och info
Tid: 15 augusti-15 juni, ti-to kl 10-15
Tidsåtgång: 40 min
Målgrupp: Förskolan – åk 6
Pris: 800 kr (6% moms ingår), avgiftsfritt för grupper från Tyresö kommu

I djurstallet på Uddby har vi flera olika husdjur, bland annat får, getter, kanin och gris. Alla får klappa om man vill och om det passar för djuren. Vi lär oss också hur man tar hand om dem på bästa sätt, och hur de lever sina liv. I våra handledningar hittar du förslag på hur du kan jobba med husdjuren både före och efter besöket på Uddby.

Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp Lpfö 98‚ reviderad 2010.

Förskolan ska sträva efter att varje barn
• utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor‚ natur och samhälle påverkar varandra‚
• utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen‚ liksom sitt kunnande om växter‚ djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.

Till pedagog i förskolan
För att ni ska få ut så mycket som möjligt av lektionen rekommenderar vi att ni laddar ned och lär er känna igen de husdjur vi kommer träffa på Uddby.

Bokning och info
Tid: 1 oktober-15 juni, ti-to kl 10-15
Tidsåtgång: 40 min
Målgrupp: Förskolan – årskurs 3
Pris: 1500 kr (6% moms ingår)

Matsäck eller fika

Grupper som besöker Djurskolan kan äta sin medhavda mellanmål eller lunch i Alby raststuga, eller fika i Alby café. Vi har också bänkbord på gården och toaletter - glöm inte att tvätta händerna efter besöket hos djuren!

Handledning och tips

Det är alltid bra att förbereda barnen inför besöket på gården. Vi har tagit fram handledningar för pedagoger som vi skickar tillsammans med bekräftelsen.

Boka ert besök

Alla besök till Djurskolan måste bokas i förväg. Skicka ett mejl till djurskolan@uddbygard.org så återkommer vi med bekräftelse och information. Vi har hela tiden fullt upp på gården, så vi kanske inte återkopplar samma dag. Varmt välkomna till landet i stan!