Vi söker en Verksamhetsledare till Djurskolan - med ponnylektioner, barnridning och mer djuraktiviteter

Vi söker en Verksamhetsledare som har lust och kompetens att driva och utveckla vår Djurskola, en arena för det pedagogiska mötet mellan barn och djur. Uddby gård ligger i Tyresö, inbäddat i ett naturreservat och granne med Tyresta och Tyresö slott. Gården är en visningsgård med lantraser och pedagogisk verksamhet, inackorderingsstall, ponnyverksamhet med åtta egna russ, och en djur- och naturförskola. Djurskolan innefattar visningsverksamhet och en småskalig ponnyverksamhet, men nu startar vi också ponnylekis för barn 5-6 år och ridlektioner för barn 7-12 år.

Om rollen
Som verksamhetsledare ansvarar du för att driva och utveckla verksamheten. Med Djurskolan har du ett resultat- och personalansvar och får möjligheten att driva spännande utvecklingsprojekt. Vårt mål är att vara en hållbar och attraktiv gård för barnfamiljer och att vara en pedagogisk resurs för barn och unga.
Rollen innebär externa kontakter med leverantörer, ideella krafter och utbildningssamarbeten med flera. Tjänsten är integrerad med vår förskoleverksamhet, där vi ser den pedagogiska kompetensen som en resurs, men du rapporterar direkt till huvudman.
Som person är du drivande och gillar utveckling, du trivs med en stor bredd i dina arbetsuppgifter och har förmåga att kunna prioritera. Ditt ledarskap är människonära och entusiasmerar medarbetare. Du är trygg i ditt ledarskap och agerar problemlösare. Du brinner för det positiva mötet mellan barn och djur, och du har ett stort intresse för pedagogik och didaktik.

Arbetsuppgifter i urval

  • Verksamhetsansvar för personal och arbetsmiljö, leda det operativa arbetet, planera, driva och utveckla verksamheten med ridlektioner
  • Ansvar för underhåll, drift och utveckling av ponnystall
  • Ansvara för djurskolans åtta russ
  • Verka i vardagen med intäkter och kostnader för ökad lönsamhet
  • Skapa nya utvecklande aktiviteter för vår målgrupp
  • Aktivt vara synlig, nätverkande samt marknadsföra i våra digitala kanaler
  • Samarbeta med och upprätthålla en god kontakt med externa kontakter
  • Planera för och utbilda medarbetare och ideella krafter
  • Möjlighet att arbeta som ridinstruktör stor del av arbetstiden

Din bakgrund

För att lyckas som verksamhetsledare har du gärna erfarenhet från liknande arbete i någon ledande position och drivs av att jobba med människor, gärna barn i lägre åldrar. Du har en utbildning från någon av riksanläggningarnas utbildningar, hippologprogrammet eller liknande. Du har hästkunskapen med dig i blodet, goda ledaregenskaper och en god pedagogisk förmåga. Vi ser att du i grunden har en positiv personlighet som gillar att nå dina mål, är naturligt serviceinriktad samt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är glad i att hugga i när det behövs och har förmågan att lyssna in medarbetarnas och elevers behov. För att arbeta som ridinstruktör krävs att du dessutom har en Svensk Ridlärarutbildning eller motsvarande och erfarenhet av undervisning för barn på olika nivåer - Djurskolans fokusgrupp är barn 5-12 år.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstiden är planerad till 80-100%, det finns dock möjligheter till flexibla lösningar. Tjänsten planeras ha arbetstid främst vardagar men kvällstid och helgdagar förekommer. Tillträde augusti eller enligt överenskommelse
Ersättning: Månadslön, semester och pensionsvillkor enligt kollektivavtal. Möjligheter till uppstallning för egen häst finns.

Ansökan skickar du till david.neveling@uddbygard.org så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa David på telefon 070-408 9001.

Varmt välkommen!