Bli medryttare till våra Gotlandsruss

Att vara medryttare innebär att man får vara med och sköta om och motionera russen. Du bör ha ridvana och erfarenhet av hästhantering. På Uddby gård har vi två Gotlandsruss: Savoj och Snits. Våra russ är pigga och snälla i all hantering. Skicka gärna en intresseanmälan till info@uddbygard.org så återkommer vi!

Att vara medryttare på Uddby gård innebär att man en dag i veckan får komma till gården och ta hand om sin egen häst. Du bör ha några års ridvana, och kunna hantera en häst som inte alltid gör precis som du vill - russen är envisa. Du bör också ha en tydlighet i dina kommandon, och vilja utvecklas tillsammans med hästen. Eftersom russen är klassad som B-ponny är det lämpligt om du är i nedre tonåren och inte väger mer än 50 kg. De flesta av våra medryttare går samtidigt på ridskola, och praktiserar sina kunskaper med russen. Man får ta eget ansvar, och sköter om hästen och rider på vår ridvolt eller på ridstigar i området.

Vi erbjuder medryttarverksamhet på vardagar kl 14.00–20.00. Höstterminen börjar 3/9 och avslutas 31/12 med uppehåll vecka 44.

Att vara medryttare kostar 200 kr/riddag. Man ansvarar för att sköta om hästen, motionera, packa höpåsar och mocka hästboxen under stallperioden. Det finns också möjlighet att rida med instruktör enstaka pass. .