Vi söker engagerade och djurintresserade medarbetare!

Välkommen att bli en del i vårt team på Uddby gård - en funktionell och attraktiv häst- och visningsgård i Tyresö, i unik kulturmiljö. Vi omger oss av underbara beteshagar, lockande skog och öppna vatten. Här råder lugn hela dagen, friska vindar och böljande grönska.

Rödkullans förskola startade 2017 och är en djur- och naturförskola. Vi är 30 barn i två grupper, sex pedagoger och ett köksbiträde. Vårt arbete med barn och djur, som vi kallar Djurlär, handlar om skötsel av gårdens lantbruksdjur och Hästis, skötsel och ridning med våra småhästar. Förskolan är fristående och drivs av en engagerad och närvarande huvudman, som också driver lantbruket på gården. Förskolan ligger på en bondgård, i äldre kulturmiljö med anpassad pedagogisk miljö med bra bussförbindelser till Gullmarsplan. Förskolan ligger i ett naturreservat, med skog och stora beteshagar runtom - på gården finns kor, får, getter, grisar, höns och hästar. I arbetslaget har vi två förskollärare, två barnskötare, en djurpedagog och ett köksbiträde. Verksamheten leds av en rektor som också är förskollärare i barngrupp.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar aktivt tillsammans med andra eller arbetar individuellt för att effektivt nå gemensamma mål. Du har en god samarbetsförmåga och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är van att vistas bland djur, har djuröga och är medveten om risker i samband med hantering av djur. Du kommer få stort ansvar för att utveckla och forma våra pedagogiska verksamheter med djur. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i storbarnsgrupp, men på Rödkullan hjälps vi åt och har ofta verksamheter tillsammans i alla grupper.

Vi söker dig som är engagerad, positiv, nyfiken och har god samarbetsförmåga. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och är intresserad av att utvecklas i en ny yrkesroll som djurpedagog. Du är en medforskande pedagog, som nyfiket utforskar omvärlden tillsammans med barnen. Du ser till att dagen är välorganiserad och anpassad till barns olika tempo och intressen. Du arbetar aktivt för en förtroendefull och samarbetsinriktad relation till alla familjer. Du deltar i fortbildning och bidrar till ett ömsesidigt lärande i olika fortbildningssammanhang.

Vi ser gärna att du som söker har:
- Barnskötarutbildning eller motsvarande
- Goda kunskaper om barns behov, utveckling och lärande
- Ridlärarutbildning eller mycket god erfarenhet av hästar och ridning
- Kunskap och erfarenhet av att sköta lantbruksdjur/husdjur
- Goda kunskaper om Lpfö 18
- Förmåga att omsätta teori till praktik
- Stort intresse för djur och natur, och nyfiken på att integrera djur i pedagogiken
- Kunna använda sig av dator/ i det dagliga arbetet

Vi ser gärna att du har möjlighet att börja 1 oktober. Ange löneanspråk i din ansökan som du mejlar till david.neveling@uddbygard.org senast 24/7.

Har du frågor, kontakta gärna rektor Nina Hallberg, 070-273 52 34, eller huvudman David Neveling, 070-408 90 01.

Välkommen till landet i stan!