Vi söker engagerade och djurintresserade medarbetare!

Välkommen att bli en del i vårt team på Uddby gård - en modern och attraktiv häst- och visningsgård i Tyresö. Vi omger oss av underbara beteshagar, lockande skog och öppna vatten. Här råder lugn hela dagen, friska vindar och böljande grönska.

Rödkullans djur- och naturförskola startar 4 december på Uddby gård. Vi blir en heldagsförskola, med djur- och utomhuspedagogisk verksamhet. Förskolan ligger på bondgården, mitt i Alby naturreservat, med skog och beteshagar som närmsta granne. Du når oss med buss 873/875 och en kort promenad.

I höst startar Rödkullans förskola, vår egen djur- och naturförskola med utomhuspedagogik och djurskötsel. Det blir 24-26 barn på förskolan med fyra pedagoger, varav en djurpedagog. Vi bygger om vårt gamla café till en funktionell förskola men behåller den gamla karaktären med trägolv, trasmattor, allmogemöbler och timmerväggar. Vi söker nu barnskötare som brinner för djur och natur, och har god förmåga att vara med och utveckla vår förskoleverksamhet. Vi ser gärna att du har gymnasial utbildning inom vårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Har du egen häst är den också välkommen till gården.

Som barnskötare ingår du i förskolans arbetslag med en förskollärare, två barnskötare och en djurpedagog. Som barnskötare deltar du i ansvaret för en barngrupp om 8 barn 1-3 eller 3-5 år. Tillsammans med förskolans pedagoger och gårdens djurskötare medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö med djur och natur i fokus skapas för varje barn och för hela gruppen. Detta sker med barns inflytande och delaktighet i fokus. Det är viktigt att du utgår från barnens behov och att du är insatt i vad observation, dokumentation och reflektion har för betydelse för att se barns utveckling och lärande. Vi behöver dig från mitten av november! Hör av dig så snart som möjligt till David Neveling, david.neveling@uddbygard.org mobil 070-4089001. Välkommen med din ansökan, och välkommen till gården!

På vår egen förskola vill vi servera egenlagad, god mat med grönsaker och rotfrukter från våra egna odlingar, ägg från våra egna höns, och kött från djur vi själva föder upp. Vi söker därför en kock som brinner för härodlat och ekologiskt, och med kärlek och glädje tillagar smakrik mat för kräsna smaklökar - förskolans barn! Vi har ett eget kök på gården, i anslutning till förskolan, och du kommer att ansvara för planering, inköp, tillagning och egenkontroll. Nyfiken? Hör av dig till david.neveling@uddbygard.org mobil 070-408 9001.