Vi söker engagerade och djurintresserade medarbetare!

Välkommen att bli en del i vårt team på Uddby gård - en funktionell och attraktiv häst- och visningsgård i Tyresö, i unik kulturmiljö. Vi omger oss av underbara beteshagar, lockande skog och öppna vatten. Här råder lugn hela dagen, friska vindar och böljande grönska.

Rödkullans förskolor AB driver två små förskolor i Tyresö, Rödkullan på Uddby gård, och Slottsparken vid Tyresö slott. På Rödkullan är det 30 barn, och på Slottsparken 26 barn i verksamheten.

Nu söker vi en engagerad förskollärare till Slottsparken med funktionella och moderna lokaler, och två egna innergårdar. Rödkullans förskolor har ett djur- och naturfokus i den pedagogiska verksamheten, och på Slottsparken betar får och lamm i en skogshage under sommarperioden, och vi har ett hönshus med hönor och tupp, och ett kaninhus med tre gotlandskaniner. Med direkt närhet till naturen lägger vi en hälsosam grund för barnens livslånga lärande.

Vi har ett brett utbyte mellan våra förskolor, vi hjälps åt, vi planerar, utvärderar och kompetensutvecklar tillsammans. Vi har låga trösklar, vi ger frihet men förväntar oss ansvar, och vi månar om en trivsam arbetsmiljö.

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och förskolornas pedagoger har lärplattor som ett dokumentationsverktyg. Barn och pedagoger dokumenterar tillsammans. Det sker oftast via bilder, små filmer eller bildspel som främjar både språkutveckling och samspel hos barnen.

Kvalifikationer
Du är utbildad förskollärare, gärna med erfarenhet av ledande roll. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument, undervisning i förskolan och pedagogisk dokumentation. Vi letar efter dig som brinner för barns inflytande, för att se och lyfta fram deras lärprocesser samt vill arbeta med tema och projekt. Du värnar den lilla barngruppen, en djup och daglig kontakt med våra familjer, och vill utveckla tillsammans i ett tight arbetslag.
Du har ett positivt förhållningssätt som präglas av att försöka förstå barns intentioner, önskningar och förmågor och ser fördelen med barns olikheter. Du ser och bekräftar barnen och har en förmåga att kommunicera med barn på olika sätt. Du vill vara med och skapa en lärandemiljö för både barn och kollegor som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har förmåga, och tar ansvar, att leda arbetslaget där ni tillsammans utvecklar utbildningen för barnen på förskolan.

Du samarbetar bra med andra människor och relaterar på ett lyhört sätt. Du leder teamorienterat, kollegor och barn, utifrån pedagogisk insikt. Du har förmåga att se helheten i förskolans uppdrag och organisation. Du tror på att kollegialt lärande stimulerar till nyfikenhet både hos kollegor och barn. Du är mål- och problemlösningsorienterad och initiativtagande.
Svenska i tal och skrift krävs för god muntlig och skriftlig kommunikation.

Tjänsten är en fast anställning med en tjänstgöringsgrad på 100%. Tillträde så snart som möjligt.

Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på www.polisen.se. Beställ ditt utdrag redan idag, det tar minst 14 dagar att få utdraget.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att arbeta hos oss, vänligen kontakta tf rektor Tuula Aula, 073-985 4989. Varmt välkommen med din ansökan till david.neveling@uddbygard.org