Bli medryttare till våra Gotlandsruss

Att vara medryttare innebär att man får vara med och sköta om och motionera russen. Du bör ha ridvana och erfarenhet av hästhantering. På Uddby gård har vi fyra Gotlandsruss: Dulle, Felix, Savoj och Snits. Våra russ är pigga och snälla i all hantering. Skicka gärna en intresseanmälan till info@uddbygard.org så återkommer vi!

Att vara medryttare på Uddby gård innebär att man en dag i veckan får komma till gården och ta hand om sin egen häst. Du bör ha några års ridvana, och kunna hantera en häst som inte alltid gör precis som du vill - russen är envisa. Du bör också ha en tydlighet i dina kommandon, och vilja utvecklas tillsammans med hästen. Eftersom russen är klassad som B-ponny är det lämpligt om du är i nedre tonåren och inte väger mer än 50 kg. De flesta av våra medryttare går samtidigt på ridskola, och praktiserar sina kunskaper med russen. Man får ta eget ansvar, och sköter om hästen och rider på vår ridvolt eller på ridstigar i området.

Vi erbjuder medryttarverksamhet på vardagar kl 14.00–20.00, eller helger. Vårterminen börjar 8/1 och avslutas 7/6 med uppehåll vecka 9 och 14.

Att vara medryttare kostar 180 kr/riddag på vardagar, och 200 kr/riddag på helger. På vardagarna sköter vi mockning, men på helgerna får man hjälpa till med lite stallarbete. Det finns också möjlighet att rida med instruktör enstaka pass. Som medryttare har man också reducerat pris på våra Russcamp och ridläger.