Bli medryttare till våra Gotlandsruss

Att vara medryttare innebär att man får vara med och sköta om och motionera russen. Du bör ha ridvana och erfarenhet av hästhantering. På Uddby gård har vi två Gotlandsruss, Snits och Savoj, två femåringar som är pigga och snälla i all hantering. I augusti får vi två nya russ, Felix och Findus, två sexåringar som också söker medryttare. Skicka gärna en intresseanmälan till info@uddbygard.org så återkommer vi!

Att vara medryttare på Uddby gård innebär att man en dag i veckan får komma till gården och ta hand om sin egen häst. Du bör ha några års ridvana, och kunna hantera en häst som inte alltid gör precis som du vill - russen är envisa. Du bör också ha en tydlighet i dina kommandon, och vilja utvecklas tillsammans med hästen. Eftersom russen är klassad som B-ponny är det lämpligt om du är i nedre tonåren och inte väger mer än 50 kg. De flesta av våra medryttare går samtidigt på ridskola, och praktiserar sina kunskaper med russen. Man får ta eget ansvar, och sköter om hästen och rider på vår ridvolt eller på ridstigar i området.

Vi erbjuder medryttarverksamhet må-to kl 14.00–20.00. Höstterminen börjar 21/8 och avslutas 21/12 med uppehåll vecka 44. Vårterminen börjar 8/1 och avslutas 7/6 med uppehåll vecka 9 och 14.

Höstterminen innehåller 17 riddagar, och kostnaden för hela terminen är 2600 kr. Det finns också möjlighet att rida med instruktör enstaka pass. Som medryttare har man också reducerat pris på våra Russcamp och ridläger.